zondag 24 februari 2013

Keukenvloer

Verweerde vloer van nieuwe planken!
Net als in de woonkamer hebben we in de keuken een vloer gelegd van grenen planken. Omdat de meeste planken zijn voorzien van een vellingkantje, hebben we de onderkant gebruikt. We wilden geen V-groef.
We hebben gekozen voor de kleur Aquamist, in een krijtverf van JustPaint. Dit geeft een supermat effect. Maar omdat een krijtverf altijd wat poederachtig en grof blijft aanvoelen en je een vloer ook goed schoon wil kunnen maken, hebben we twee lagen Glitsa matte parketlak eroverheen gedaan. Zo blijft de matte krijtkleur intact, maar is de vloer wél onderhouds vriendelijk.

Langs de rand hebben we een sjabloon gebruikt en in wit opgezet, maar meteen weer (nat-in-nat) met de kleur Aquamist vervaagd, voor een verweerd effect. Het sjabloon kun je makkelijk zelf maken: we hebben het gewoon uitgeprint, op dik papier getekend en met een afbreekmesje netjes uitgesneden.

Zelf proberen? Kopiëer het sjabloon op de juiste grootte.

Verder hebben we de vloer op sommige plaatsen weer doorgeschuurd. Ook dit geeft weer een verweerd effect. (En bovendien is straks de eerste kras niet zo erg!).

Voor een vloer is het écht een uitkomst om met verf op waterbasis te werken: het droogt supersnel. Zo kun je al snel weer op de vloer lopen. Officieel mag je de vloer pas na enkele uren weer belasten, maar wij lopen er na een uurtje alweer met sokken op, ideaal!