DIYOplader voor je mobiel
nooit meer je oplader kwijt!

Je hebt alleen een leeg zuivelpak nodig, een schaar, lijm en een leuk stukje behang of ander leuk papier.
Knip of snijd in je zuivelpak. Je kunt hem in ieder geval eerst door de helft doen. Daarna moet je de voor- en zijkanten eraf halen, maar zorg dat je van de onderkant een mooi bakje overhoudt. Aan de achterkant moet je een stuk eraan laten. Het moet lang genoeg zijn om een rondje ter grootte van je stopcontact uit te knippen.
Beplak dit geheel met een leuk papiertje.
Demonteer het afdekkapje van je stopcontact waar je je mobiel wil opladen. Je schroeft het kapje er weer op, maar mét je bakje ertussen! Laat je opladersnoer nu in je bakje. Zo raak je hem (als het goed is) niet meer kwijt!

Kadoverpakking: melkpakje van golfkarton!

Gespot op Blogger: leuk om een klein kadootje in te verstoppen of als tafelschikking. Maak voor elke gast een pakje met de naam en doe er een kleine verrassing in...succes gegarandeerd ;) Zo'n melkpakje is makkelijk heel persoonlijk te maken door bovenaan bv iets kleins te hangen dat bij de ontvanger past of door zijn/haar lievelingskleur te gebruiken.
Bij het pakje in het voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van stempels; plak heel simpel een randje op het pak met bijvoorbeeld een 'kersttekst'. Letterstempels krijg je bij de Hema. De kartonnen labels (in diverse kleuren) en de metalen klemmetjes waarmee je het pak sluit ook.

Dit heb je nodig:

- golfkarton
- afbreekmesje
- klemmetje om het pak te sluiten
- potlood
- lijm (bv contactlijm van Hema)
- om te versieren bijvoorbeeld: kartonnen label, kant, stofjes, lintjes
Patroon melkpak in A4 formaat. Buitenste lijnen uitknippen, rest alleen rillen...


En zó ga je te werk:

Neem het patroon over op golfkarton of ander stevig papier en knip het uit. De horizontale, verticale en diagonale lijnen ga je rillen met bv de achterkant van een mes: zo buig je ze straks gemakkelijk om.
Wil je aan één of meer zijden een figuurtje uitsnijden? Doe dit dan nú: straks kun je er niet meer bij. Je kunt achter de uitsnede een andere kleur plakken of doorzichtige folie doen.
Plak het pak dicht door eerst de strip aan de zijkant vast te plakken en daarna de onderkantje op elkaar te plakken. Je pak heeft nu al de juiste vorm.
De bovenkant duw je in de juiste vorm in elkaar. Sluit met een klemmetje en versier naar wens!


 
 
 

Oplader voor je mobiel
 
 
 
Planbord op je muur
 
Superleuk én handig: planbord op je muur, bijvoorbeeld boven de werktafel of het buro van je studerende puber!
Op de muur heb ik dunne latjes bevestigd nadat ik ze wit heb geverfd. De lengte is afhankelijk van de grootte van de cijfers die je hebt. Ik heb de cijfers besteld bij Brocanterie Sophie. Je kunt ze daar in heel veel lettertypen, formaten en kleuren bestellen.
Het opplakken van de cijfers vergt heel erg veel (geduld en) rekenwerk: ook de enkele getallen moeten mooi recht boven de dubbele cijfers staan... en de cijfers moeten allemaal evenver van de latjes af staan. Daarbij moet ook de tussenruimte goed in de gaten gehouden worden.
Op de latjes heb ik kleine spijkertjes getikt en overal een klein chromen klemmetje gehangen.
Mijn dochter is er overgelukkig mee: ze hangt haar los huiswerk bij de datum waarop ze het op school moet inleveren.

Wasmand op wieltjes

Van de metalen vuilnisemmers van Ikea kun je hele handige wastonnen maken: ik heb er één voor de witte en één voor de bonte was gemaakt.
Nodig:
- twee maal KNODD ton met deksel van Ikea
- 8 zwenkwieltjes
- boutjes met moertjes
- boormachine met metaalboortje
- interieurstickers 'witte was' en 'bonte was'

En zó doe je het:
Zet de handgrepen op de tonnen met het bijgeleverd materiaal van Ikea. Draai de tonnen om en teken af waar de gaatjes voor boutjes komen waarmee je de wieltjes vastzet. ZOrg dat je de wieltjes goed verdeelt zodat je ton stevig blijft staan (óók als je het deksel eraan hangt!) en boor de gaatjes met een metaalboortje. Plaats de wieltjes.
Knip de tekst los en bepaal de plaats waar de letters moeten komen. Ik heb ze in dit geval losgeknipt omdat ze een beetje rond, met het model van het deksel, mee worden geplakt. Plak de letters volgens de instructies van de leverancier . Nooit meer kleuren in je witte was ;) !