donderdag 21 februari 2013

He ain't heavy...

hierboven wordt een YouTubefragment geladen, dit kán even duren....
 
 
 
 
Wat haat ik die dagen dat de kinderen elkaar aan één stuk in de haren vliegen. En natuurlijk snap ik wel dat het goed voor ze is, dat je er allerlei pedagogische wetenschappelijkheden op los kunt laten en dat het normaal is enz enz... Ik probeer ze in een pedagogisch verantwoorde bui dan wel eens het verhaal achter dit liedje bij te brengen in de hoop dat ze inzien hoe goed we t met elkaar hebben en hoe blij ze moeten zijn met hun broertje/ zus.
Jullie kennen dit nummer vast wel. Neil Diamond zong het en met hem vele anderen. Op dit moment weer actueel om geld in te zamelen voor een goed doel. Maar wie weet het verhaal achter dit stukje tekst, de kracht van het liedje?
De zin komt van een meisje ergens in de vorige eeuw. Ze droeg dagelijks haar gehandicapte broertje naar school. En in het begin was hij nog klein en kon ze het gewicht nog makkelijk dragen, maar later werd hij groter dan haar en dus zwaarder. En op de vraag of het niet te zwaar voor haar was zei het dappere zusje: “He ain’t heavy, he’s my brother.” Dat regeltje inspireerde tot het schrijven van dit prachtige nummer, het lied dat symbool staat voor iedereen die belangeloos iets voor een ander doet, zonder bijkomstigheden, gewoon uit liefde. Mooi, he?
Het lied is in december 2012 opnieuw uitgebracht in Engeland voor de nabestaanden van de slachtoffers van de Hillsboroughramp in april 1989 (Liverpool Football).Meer informatie klik hier

But I’m strong
Strong enough to carry him
He ain’t heavy, he’s my brother
His welfare is my concern
No burden is he to bear
We’ll get there…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik waardeer echt élk bericht...
Je kunt anoniem reageren of één van de opties kiezen: