dinsdag 3 december 2013

Surprise? Maak een melkpakje!
Gespot op Blogger: leuk om een klein kadootje in te verstoppen of als tafelschikking. Maak voor elke gast een pakje met de naam en doe er een kleine verrassing in...succes gegarandeerd ;) Zo'n melkpakje is makkelijk heel persoonlijk te maken door bovenaan bv iets kleins te hangen dat bij de ontvanger past of door zijn/haar lievelingskleur te gebruiken.
Bij het pakje in het voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van stempels; plak heel simpel een randje op het pak met bijvoorbeeld een 'kersttekst'. Letterstempels krijg je bij de Hema. De kartonnen labels (in diverse kleuren) en de metalen klemmetjes waarmee je het pak sluit ook.

Dit heb je nodig:

- golfkarton
- afbreekmesje
- klemmetje om het pak te sluiten
- potlood
- lijm (bv  contactlijm van Hema)
- om te versieren bijvoorbeeld: kartonnen label, kant, stofjes, lintjes
Patroon melkpak in A4 formaat. Buitenste lijnen uitknippen, rest alleen rillen...


En zó ga je te werk:

Neem het patroon over op golfkarton of ander stevig papier en knip het uit. De horizontale, verticale en diagonale lijnen ga je rillen met bv de achterkant van een mes: zo buig je ze straks gemakkelijk om.
Wil je aan één of meer zijden een figuurtje uitsnijden? Doe dit dan nú: straks kun je er niet meer bij. Je kunt achter de uitsnede een andere kleur plakken of doorzichtige folie doen.
Plak het pak dicht door eerst de strip aan de zijkant vast te plakken en daarna de onderkantje op elkaar te plakken. Je pak heeft nu al de juiste vorm.
De bovenkant duw je in de juiste vorm in elkaar. Sluit met een klemmetje en versier naar wens!