zondag 1 december 2013

Rendierkadootjes! Kleine moeite, groot plezier...

Op zoek naar een leuk Kerstkadootje voor bijvoorbeeld opa of oma? Maak dan een leuk rendier van een voetafdruk(je) van je kind. Het is heel simpel en snel te maken en je kind vindt het een feest om met een voetje in de verf te mogen :) Ik zag het laatst op Pinterest en heb ze vanmorgen met de kinderen gemaakt om ze mee te nemen naar hun zieke papa...en die was er REUZEblij mee!

Dit heb je nodig:
- plankje iets groter dan het voetje
- witte latex of watergedragen verf
- latex of verf in de gewenste achtergrondkleur
- oogjes
- pompon voor de neus (rood)
- ophanghaakje
- takjes uit de tuin

Zaag een plankje dat iets groter is dan het voetje van je kind en verf dit in de gewenste achtergrondkleur. ALs dat gedroogd is verf je een afvalstuk hout goed in met bijvoorbeeld witte latex. Hier gaat je kind met een voet op staan zodat het hele voetje goed onder de verf zit. Ik heb bewust geen bakje vol verf gedaan omdat je dan misschien een veel te volle en misvormde afdruk krijgt. Vervolgens zet je kindje in één beweging een afdruk op het voorbewerkte plankje. Laat even drogen.
Uiteraard kies je voor latex of andere watergedragen verf; deze droogt snel, stinkt niet en is weer snel van het voetje te wassen.
Lijm als de afdruk droog is twee oogjes op de juiste plek en een rode neus. Een paar fijne takjes bevestigde ik met de handtacker (nietmachine).
Evt een haakje aan de achterkant bevestigen.

GA JIJ HEM OOK MAKEN? STUUR JE RESULTAAT AAN DE BARONES...IK BEN ERG BENIEUWD... krokodildikkebil@hotmail.com

En dít is het resultaat:

rendier van Pim

 
Rendier van Mees

Rendier van Fleur