maandag 15 juli 2013

Ouderwets inmaken!

Een paar middagjes ouderwets bezig geweest. Na een zomer vol pruimen, zijn dit jaar de kersen aan de beurt. Frank heeft vorige week met de kinderen maar liefst 14 kilo kersen van de bomen afgehaald. De pruimen van vorig jaar hebben we weggegeven; we hadden het toen nog te druk met klussen om ons in de inmaak te verdiepen. Maar de kersen staan inmiddels in de glazen! Ik heb er een nieuwe hobby bij hoor. Ik dacht altijd dat het enorm veel werk zou zijn, inmaken en jam maken. Maar dat valt reuze mee. En dít is het resultaat:Kersen in de glazen. Alle potten zijn voorzien van een stofje, bedrukt met een label van de Barones!


Ook de jampotten zijn voorzien van een stofje met daarop ons huis en een tekst met de soort jam. Dat is weer jam(mie) van de Barones!

Stof bedrukken kun je makkelijk zelf met transferpapier van de Hema. Ontwerp een label op je computer en druk af in spiegelbeeld op transferpapier. Omgekeerd op je stofje leggen en opstrijken volgens de instrukties. Fixeren met je strijkbout. Klaar om op je jampotjes of andere inmaakpotten te doen. Leuk als weggevertje!